ტეგი : ბოსტნეული

კიში ფრანგული კერძია, ერთგვარი ღვეზელი, რომლის გულსართადაც ნებისმიერი ბოსტნეულის გამოყენება შეგვიძლია.

ჩვენი ჟურნალის სტუმარი ნინო ფანჯაკიძე პროფესიით ქიმიკოსია, კულინარია კი მისი უდიდესი ჰობია, რომელიც მეორე პროფესიად ექცა. ნინომ სულ ახლახან კულინარიული აკადემიის მიერ გამოცხადებულ კონკურსში გაიმარჯვა და მალე ამ სასწავლებლის ლექტორად მოგვევლინება. გთავაზობთ მის რეცეპტს.
ეს ორიგინალური კერძი სწრაფად და მარტივად მზადდება. შეგვიძლია გამოიყენოთ ნებისმიერი სახეობის პასტა
ბულგური ხორბლის ბურღულია, რომლის ჩანაცვლებაც შეგიძლიათ მრგავლი ბრინჯით ან ქერის ან ხორბლის სხვა ბურღულით.
ეს ორიგინალური კატლეტი ტრადიციული ვარიანტისაგან იმით განსხვავდება, რომ აქვს გამოკვეთილი ტკბილი წიწაკისა და ბოსტნეულის არომატიც.

კრუდიტე უმი  ბოსტნეულის მიქსია, რომელსაც მაიონეზის ბაზაზე მომზადებულ სოუსთან ერთად მიირთმევენ. ამჯერად უფრო მსუბუქ და ჯანსაღ სოუსს გთავაზობთ
ბოსტნეულის ხიზილალა კარგი საუზმეა გახუხულ პურთან და ზეთისხილთან ერთად. შეგვიძლია მომზადებული კერძი ზამთრისთვის შევინახოთ, ოღონდ საამისოდ უნდა დავიცვათ გასტერილების წესები.

ეს არომატული კერძი არაჩვეულებრივი გარნირია შემწვარ ხორცეულთან, ქათამთან თუ თევზთან. მთავარი ხიბლი ისაა, რომ ნებისმიერი ბოსტნეულის გამოყენება შეგიძლიათ, გემოვნებისა და შესაძლებლობის მიხედვით.
ოსპი ძალიან სასარგებლო მარცვლეულია. მას ადრე ღარიბების ხორცს უწოდებდნენ, რადგან დიდი რაოდენობით ცილას და ბ ჯგუფის ვიტამინებს შეიცავს, ამასთანავე ნოყიერია და ორგანიზმიც ადვილად ითვისებს.

ჯადოსნური ტყუილად არ ჰქვია - ეს კერძი ნამდვილად ძალიან გემრიელია. წვნიანი ვარდისფერი ორაგული ნაღების სოუსით და ხრაშუნა ბოსტნეულით დაუვიწყარ გემოს ჰქმნის.
ჩემი რეცეპტები
რეცეპტების დეტალური ძიება
-
პოპულარული რეცეპტები
თუ თქვენი გარეგნობით ან საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობით უკმაყოფილო ხართ, სცადეთ ეს რეცეპტი. შედეგს ერთ კვირაში იგრძნობთ: გაგიუმჯობესდებათ ზოგადი ემოციური მდგომარეობა, გაქრება უსიამოვნო სუნი პირიდან, ადვილად გაიღვიძებთ და მოგიწესრიგდებათ კუჭ-ნაწლავი.

ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.