ტეგი : ნუში
ამ გემრიელი ჩაროზის რეცეპტი პროფესიულ კოლეჯ "იკაროსის" პედაგოგს,ქალბატონ თამარ ელისაშვილს ეკუთვნის. ფენოვანი ყვავილები მან თავის სტუდენტებთან ერთად სპეციალურად  ჟურნალ `გემრიელისთვის" მოამზადა.ეს რეცეპტი იმ მხრივაც არის საინტერესო,რომ სწრაფად მზადდება და ამასთან ძალიან ეფექტურიცაა.

ეს მარტივი რეცეპტი დაგეხმარებათ მოამზადოთ გემრიელი და ორიგინალური ყველის ბურთულები სადღესასწაულო სუფრისთვის ან ფურშეტისთვის.
დღეს დესერტად შოკოლადის ჩიზქეიქს გთავაზობთ. გაინებივრეთ თავი ამ შესანიშნავი დესერტით
წინატ გოზინაყს ამ სახითაც ამზადებდნენ. იყენებდნენ სხვადასხვა ჩირს: გარგრის, ლეღვის, შეგვიძლია ქიშმიშიც დავამატოთ. ნიგვზის ნაცვლად ამ რეცეპტში თხილი და ნუში გამოიყენება. მნიშვნელოვანია თაფლის ხარისხი, ის უნდა იყოს ნატურალური და თხევადი.
ამ კექსს სააღდგომო სუფრაზეც შეხვდებით და საშობაოზეც. თუ სახლში შესაბამისი ფორმა გაქვთ, ნუ დაიზარებთ და გამოაცხეთ.
სმუზი (smoothie)  ბლენდერში მომზადებული ხილისა და ბოსტნეულის ნარევია, რომელიც ძალიან პოპულარულია თანამედროვე კულინარიაში. ის დილიდან აგავსებთ ენერგიით, საკმაოდ ნოყიერია და ვიტამინებით სავსე.
ამ შესანიშნავი დესერტის ისტორია დაკავშირებულია პოლონელ გრაფინია მარია ვალევსკასთან. ამბობენ, რომ  იგი ნაპოლეონის საყვარელი ქალი და მისი შვილის დედა გახლდათ. პოლონელები მათ შესახებ რომანტიკულ ისტორიებს ყვებიან.

ამ კექსის გემო მომავალ შობამდე გემახსოვრებათ და ყველა ძველ რეცეპტს დაგავიწყებთ.
სწორედ ამას ნიშნავს ამ ნორვეგიული დესერტის verdens beste kake-ის  სახელწოდება ქართულად და ტორტი ნამდვილად ამართლებს თავის სახელს!  წლების წინ ამ ტორტს ნორვეგიის ეროვნული ნამცხვრის წოდებაც კი მიანიჭეს.
ნუშის რძე - ცხოველური რძის კარგი ალტერნატივაა. გარდა იმისა რომ იგი საოცრად გემრიელია, ძალიან სასარგებლოცაა: შეიცავს მაგნიუმს, ფოსფორს, ფოლის მჟავას, კალციუმს, თუთიას და E ვიტამინს.
ნუშის რძეს იყენებენ საკონდიტრო სფეროში, კრემების და სხვა დელიკატესების მოსამზადებლადაც.
ჩემი რეცეპტები