ტეგი : ცომი
ჩებურეკი რუსული სამზარეულოს ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და ცნობილი კერძია. ხრაშუნა ცომის, გემრიელად შეზავებული გულსართისა და მარტივი რეცეპტის წყალობით ჩებურეკი, იმედია, ჩვენს ერთგულ მკითხველსაც ძალიან მოეწონება.
ეს ნამცხვარი ზაფხულის ცხელ დღეებში განსაკუთრებით სასიამოვნო საჭმელია. შეგიძლიათ ალუბლის ნაცვლად გამოიყენოთ ჟოლო, მაყვალი ან მოცხარი.

ალუბლის ჟელეს შეგვიძლია დავუმატოთ ცოტა მიხაკ-დარიჩინი.

ტრადიციულად გთავაზბთ პროფესიულ კოლეჯ "იკაროსის" სტუდენტებისა და პედაგოგების მიერ მომზადებული კერძების რეცეპტებს. ქალბატონი ინგა დავითაია რესტორან შეფმზარეულია. იგი "იკაროსში" სტუდენტებს ქართული სამზარეულოს საიდუმლოებებს უმხელს. სპეციალურად ჩვენი მკითხველისთვის მან და მისმა სტუდენტებმა იმერული ხაჭაპური გამოაცხვეს.

ამბობენ, რომ ეს არაჩვეულებრივი ნამცხვარი მარინა ცვეტაევას ძალიან უყვარდა და ეს სახელიც მის გამო ჰქვია. ერთნაირად გემრიელია ცივიც და თბილიც, ნაყინთან ერთად

ამ გემრიელი და ლამაზი ღვეზელის მოსამზადებლად ნებისმიერი გულსართი შეიძლება გამოიყენოთ, ამჯერად გთავაზობთ კომბოსტოსა და კვერცხის მიქსს.
ვატრუშკები, როგორც წესი, ხაჭოთი მზადდება, მაგრამ ძალიან გემრიელია ხილით მომზადებულიც.
ლუდზე მომზადებული ეს უნივერსალური ცომი ნებისმიერი ღვეზელისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ, ძალიან გემრიელია და სწაფად მზადდება. თუ მაშინვე არ იყენებთ, შეინახეთ მაცივარში ან, საყინულეში, უფრო მეტი ხნით
სანამ  ჯერ კიდევ იყიდება სურნელოვანი ტარხუნა, შეგიძლიათ ეს გემრიელი ღვეზელი მოამზადოთ. ამ რეცეპტში მთავარი გულსართია, ცომი ნებისმიერი შეგიძლიათ გამოიყენოთ: ხაჭაპურის, ფენოვანი, მაწვნიანი, საფუვრიანი და ა.შ.
ეს ღვეზელი საოცრად ადვილად მზადდება და იდეალურია მათთვის ვისაც სამზარეულოში  დიდი დროის გატარება არ უყვარს.
ამ კექსს სააღდგომო სუფრაზეც შეხვდებით და საშობაოზეც. თუ სახლში შესაბამისი ფორმა გაქვთ, ნუ დაიზარებთ და გამოაცხეთ.
ჩემი რეცეპტები
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.