ტეგი : ღვეზელი
ამ გემრიელი ღვეზლისთვის გულსართი შეგვიძლია ჩვენი გემოვნებით შევრჩიოთ. გარდა ღვიძლისა, ძალიან მოუხდება ხორცის ან მოშუშული ბოსტნეულის ფარში.
ბურეკა შუა აზიური ღვეზელია. მისი მრავალი ვერსია არსებობს როგორც ცომის, ისე შიგთავსის მხრივ. ამზადებენ ფენოვანი ან ფილოს ცომით, გულში შეიძლება ჩაუდოთ კარტოფილი, ყველი, ისპანახი, ხორცი, ბადრიჯანი. მიირთმევენ როგორც აპეტაიზერს სადილამდე. შესაძლებელია მზა ბურეკების გაყინვა, შემდეგ კი ნებისმიერ დროს უცებ შედგამთ ღუმელში და რამდენიმე წუთში მზად გექნებათ. ძალიან მოსახერხებელია წასახემსებლად პიკნიკზე, სამსახურში.
უკვე მზა ფილოს ან ფენოვანი ცომით ძალიან სწრაფად კეთდება. ამჯერად ფილოს ცომით მომზადებულ, ხრაშუნა ბურეკების რეცეპტს შემოგთავაზებთ.

ეს გემრიელი ნამცხვარი ისეთი მარტივი მოსამზადებელია, რომ ახალბედა კულინარებიც კი წარმატებით შეძლებენ გამოცხობას.
სანამ  ჯერ კიდევ იყიდება სურნელოვანი ტარხუნა, შეგიძლიათ ეს გემრიელი ღვეზელი მოამზადოთ. ამ რეცეპტში მთავარი გულსართია, ცომი ნებისმიერი შეგიძლიათ გამოიყენოთ: ხაჭაპურის, ფენოვანი, მაწვნიანი, საფუვრიანი და ა.შ.
ჩემი რეცეპტები