ტეგი : კარტოფილი
კარტოფილითა და ყველით მომზადებული ეს გემრიელი მობრაწულა განსაკუთრებით პატარებს მოეწონებათ. მას ჩვენი ფანტაზიით შეგვიძლია დავუმატოთ სხვადასხვა ბოსტნეული - ყვავილოვანი კომბოსტო, ბროკოლი, სატაცური და სხვა.

თუ ნაღები არა გვაქვს, მის ჩანაცვლებას თავისუფლად შევძლებთ ცხიმიანი რძით. პარმეზანის ნაცვლად შეგვიძლია გამოვიყენოთ ნებისმიერი ცხიმიანი ყველი

ეს ცივი წვნიანი სასიამოვნო და მსუბუქი სადილია და მართლაც რომ ზედგამოჭრილია ცხელი ზაფხულისთვის. გარდა იმისა, რომ აკროშკა იოლი მოსამზადებელია, მეტად სასარგებლო კერძიც გახლავთ.

ბურეკა შუა აზიური ღვეზელია. მისი მრავალი ვერსია არსებობს როგორც ცომის, ისე შიგთავსის მხრივ. ამზადებენ ფენოვანი ან ფილოს ცომით, გულში შეიძლება ჩაუდოთ კარტოფილი, ყველი, ისპანახი, ხორცი, ბადრიჯანი. მიირთმევენ როგორც აპეტაიზერს სადილამდე. შესაძლებელია მზა ბურეკების გაყინვა, შემდეგ კი ნებისმიერ დროს უცებ შედგამთ ღუმელში და რამდენიმე წუთში მზად გექნებათ. ძალიან მოსახერხებელია წასახემსებლად პიკნიკზე, სამსახურში.
უკვე მზა ფილოს ან ფენოვანი ცომით ძალიან სწრაფად კეთდება. ამჯერად ფილოს ცომით მომზადებულ, ხრაშუნა ბურეკების რეცეპტს შემოგთავაზებთ.

მსხვილად დაჭრილი კარტოფილი გემრიელი სანელებლებით თავადაც შეგიძლიათ მოამზადოთ სახლში
კარტოფილი ლიმონით და ნივრით ძალიან უხდება ღუმელში შემწვარ ნებისმიერ ხორცს. თუმცა შეგიძლიათ ხორცის გარეშე მიირთვათ თუ მარხულობთ ან ვეგეტარიანელი ხართ
ჩემი რეცეპტები