ტეგი : პამიდორი
ბულგური - ერთგვარი ბურღულია, ტრადიციულად გამოიყენება თურქულ და არაბულ სამზარეულოში
პამიდვრიანი ერბო-კვერცხი საზაფხულო კერძია, რომლის მთავარ ღირსებას ახალი პამიდორი და არომატული მწვანილი წარმოადგენს. ამ კერძის მომზადება შეგვიძლია ტკბილი წიწაკის გარეშეც. სოფლებში პამიდვრიან ერბო-კვერცხს უფრო წვნიანს ამზადებენ.
ბოსტნეულის ხიზილალა კარგი საუზმეა გახუხულ პურთან და ზეთისხილთან ერთად. შეგვიძლია მომზადებული კერძი ზამთრისთვის შევინახოთ, ოღონდ საამისოდ უნდა დავიცვათ გასტერილების წესები.

ეს საუზმე შეგვიძლია მოვამზადოთ მორჩენილი შემწვარი ბადრიჯნითა და პამიდვრით. შეგვიძლია შემწვარი წიწაკაც დავუმატოთ. ბოსტნეულის სახეობები ჩვენს გემოვნებაზეა დამოკიდებული
ტაბულე ძირითადად მზადდება კუსკუსით, თუმცა ზოგიერთ რეცეპტში გვხვდება ბულგურიც. მიუხედავად იმისა რომ ორივე, კუსკუსიცა და ბულგურიც ხორბლის დამუშავების შედეგად მიიღება, მაინც სხვადასხვა პროდუქტად ითვლება. ბულგური კანგაცლილი, დაღერღილი ხორბალია, იყიდება სხვადასხვა ზომის, წვრილი, საშუალო და მსხვილი მარცვლებით სუპერმარკეტებსა და სპეციალიზებულ მაღაზიებში.
გასპაჩო ესპანური საზაფხულო წვნიანია, რომლის ბევრი ვარიანტი არსებობს. ეს გემრიელი და მარტივი კერძი ზაფხულის ცხელ დღეებში განსაკუთრებულად გესიამოვნებათ
გუაკამოლე უგემრიელესი მექსიკური საწებელია. მისი მთავარი ინგრედიენტი ავოკადოა, ძალიან სასარგებლო ბოსტნეული, რომელიც ნელ-ნელა ჩვენს ბაზრებშიც გამოჩნდა.

ოსპი ძალიან სასარგებლო მარცვლეულია. მას ადრე ღარიბების ხორცს უწოდებდნენ, რადგან დიდი რაოდენობით ცილას და ბ ჯგუფის ვიტამინებს შეიცავს, ამასთანავე ნოყიერია და ორგანიზმიც ადვილად ითვისებს.

ამ შესანიშნავი გუფთებისთვის ქათმის ნაცვლად ინდაურის ხორცის გამოყენებაც შეიძლება.
თუ თქვენს შვილს დილით მადიანად საუზმობა უყვარს, მოუმზადეთ ეს ნოყიერი და გემრიელი კერძი.

დღეს ძალიან კარგი რეცეპტი მოგიმზადეთ. პამიდვრის ჩირი ძალიან გემრიელია და უამრავ სხვა რეცეპტში შეგიძლიათ მისი გამოყენება: სალათებში, სენდვიჩებში, პურში (ცომში ჩააყოლებთ)ომლეტში და ა.შ.

იტალიაში ასეთ პამიდვრებს მცხუნვარე მზის ქვეშ აშრობენ და ზეითუნის ზეთში ინახავენ. ის აუცილებლად შედის იტალიური ანტიპასტების შემადგენლობაში. თუმცა მის დასაგემოვნებლად სულაც არაა აუცილებელი ვიყიდოთ ბილეთი რომამდე. ჩვენ შეგვიძლია ღუმელში გამოვაშროთ. უგემრიელესია!

ეს უნივერსალური კერძია: თუ გამომცხვარ ბოსტნეულს მსხვილ ნაჭრებად დავანაწევრებთ მშვენიერი გარნირი-სალათია შემწვარ ხორცთან მისატანებლად, ხოლო წვრილად დანაწევრებული კარგი საუზმეულია პურთან ერთად
ჩემი რეცეპტები