ტეგი : სალათა
ბულგური - ერთგვარი ბურღულია, ტრადიციულად გამოიყენება თურქულ და არაბულ სამზარეულოში
ასეთი სოუსი მომზადების მერე მაცივარში კარგად ინახება 7-10 დღემდეც.  სალათის მომზადებისას მაცივრიდან გამოიღეთ რომ ცოტა შეთბეს, ზეითუნის ზეთი შეიძლება გაყინული იყოს. სანამ სალათის მომზადებას დაასრულებთ, სოუსიც საჭირო ტემპერატურას დაუბრუნდება. არომატები და სანელებლები შეგიძლიათ სურვილის მიხედვით ცვალოთ.
შესანიშნავი იდეაა როგორც სადღესასწაულოდ, ისე საპიკნიკედ, გზად გასაყოლებლად ან საბავშვო დღესასწაულებისთვის.
რეცეპტი მოგვაწოდა ჩვენმა მკითხველმა ეკა ექვთიმიშვილმა
სალათების სუფრაზე მიტანა ასეთი ორიგინალური კალათით შეგიძლიათ! ეს ძალიან ადვილია.
ამგვარად მომზადებულ სალათას უფრო სადღესასწაულო და თანამედროვე იერი აქვს.
უფრო გემრიელი გამოვა თუ სხვადასხვა სახეობის სოკოს გამოიყენებთ, მაგრამ მარტო ქამა სოკოთიც შეიძლება მოამზადოთ.
ჩემი რეცეპტები