ტეგი : ტორტი
ზაფხულის  ყველაზე  გემრიელი  დესერტი.
ეს გემრიელი შოკოლადის ტორტი პირველად მე-19 საუკუნეში მოამზადა ახალგაზრდა ფრანც ზახერმა მინისტრ მეტერნიხისთვის. ამ ტორტის უამრავი რეცეპტია გავრცელებული, ერთმანეთისგან  მეტ-ნალებად განსხვავებული. შოკოლადის განაში და გარგრის ჯემის ფენა აუცილებელი და დამახასიათებელია ყველა ვერსიისთვის.
ტორტის სახელი თავად მეტყველებს საკუთარ თავზე! ამ უგემრიელესი დესერტის სამივე ფენა სხვადასხვანაირია, ნიგვზით, კაკაოთი და ყაყაჩოს თესლით. 
მაგრამ რადგან საქართველოში ყაყაჩოს თესლი აკრძალულია და არ იყიდება, შეგვიძლია რეცეპტიდან ამოვიღოთ, საზღვარგარეთ მცხოვრებ ჩვენს თანამემამულეებს ეს პრობლემა არ შეექმნებათ.
ეს ტორტი იმდენად გემრიელია, რომ ბოლო ნამცეცამდე მიირთმევს ყველა :)  მომზადებაც მეტისმეტად ადვილია, სცადეთ :)
ეს შესანიშნავი ფრანგული კრემი გამოგადგებათ ტორტებისთვის და  ქაფქეიქებისთვის. აქვს ჰაეროვანი, აბრეშუმისვით ტექსტურა და კარგად ინარჩუნებს ფორმას, ამიტომ მოსართავად შესანიშნავი ვარიანტია.
ეს ტორტი ძალიან მარტივია, თუმცა მოსამზადებლად დიდ დროს მოითხოვს.
ეს უფრო იდეაა, ვიდრე რეცეპტი. იმედია მოგეწონებათ და გამოიყენებთ კიდეც
ასეთი ტორტი-სიურპრიზის გამოცხობა არც ისე ძნელია! გთავაზობთ დეტალურ ფოტო-ინსტრუქციას, რომელიც გასაგებს გახდის ტორტის დამზადების ტექნიკურ საკითხებს
ბისკვიტის ეს რეცეპტი კლასიკურისგან განსხვავდება, მაგრამ ძალიან გემრიელი, ფაფუკი და რბილი გამოდის. ტორტში გამოყენებისას, შეგიძიათ არც დანამოთ, ცხიმის შემცველობის ხარჯზე მშრალი არ არის.
ეს შესანიშნავი ტორტი ადვილი მოსამზადებელია, მაგრამ ცოტა ხანგრძლივი, რადგან რამოდენიმე ფენის გაყინვაა საჭირო.  შეგიძლიათ სხვა საქმეების პარალელურად მოამზადოთ - შედეგი ნამდვილად ღირს დროის დახარჯვად!
ჩემი რეცეპტები