თევზი ქინძმარში

3 / 4.00
თევზი ქინძმარში
დრო
20 წთ
ულუფა
0
სირთულე
საშუალო
დაამატე
რეცეპტი
გთავაზობთ ამ ტრადიციული ქართული კერძის მარტივ და გემრიელ რეცეპტს
ინგრედიენტები:
თევზი
500 გ
ხახვი
1
ბაჰარი (სურნელოვანი პილპილი
2-3 მარცვალი
შავი პილპილი
2-3 მარცვალი
დაფნა
2 ფოთოლი
მარილი
1 ს.კ
ძმარი
70 მლ
ნივრის კბილი
2
ქინძი
1 კონა
წითელი წიწაკა
გემოვნებით
თევზს მოვაჭრათ თავი და კუდი, გამოვშიგნოთ, გავრეცხოთ და დავჭრათ ულუფებად.
ქვაბში ჩავასხათ 1-1.5 ლ წყალი, დავამატოთ გაფცქვნილი, მთლიანი ხახვი, პილპილი, დაფნა და წამოვადუღოთ, დავამატოთ მარილიც ჩავუშვათ ბულიონში თევზის ნაჭრები და ვხარშოთ 5-8 წუთი.
ქიძი და ნიორი წვრილად დავჭრათ.
თევზი ფრთხილად  ამოვიღოთ და გადავიტანოთ ჭურჭელში, რომელშიც მარინადს დავასხამთ. მოვაყაროთ ქინძი და ნიორი.
ცხელი ბულიონის ნახევარი გავწუროთ, შევურიოთ ძმარი და წითელი წიწაკა. დავასხათ თევზს. ვაცალოთ გაციება და შევდოთ მაცივარში მინიმუმ 5 საათით, უმჯობესია მთელი ღამით.


Fish in Kindzmari – Georgian dish with coriander and vinegar
ჩემი რეცეპტები
რეცეპტების დეტალური ძიება
-
პოპულარული რეცეპტები
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.