მედოკი ცხიმის გარეშე - მსუბუქი, მაგრამ მაინც ძალიან გემრიელი!

1 / 1.00
მედოკი ცხიმის გარეშე - მსუბუქი, მაგრამ მაინც ძალიან გემრიელი!
დრო
1 წთ
ულუფა
0
სირთულე
საშუალო
დაამატე
რეცეპტი
You must have Flash Player installed in order to see this player.
ინგრედიენტები:
ბისკვიტები:
ფქვილი
3 ჭიქა
თაფლი, თხევადი
2-3 ს/კ
კვერცხი
3 ცალი
შაქარი
1 ჭიქა
სოდა
1 ჩ/კ
კრემი:
არაჟანი
ცხიმიანი, 0,5 ჭიქა
შაქარი
1 ჭიქა
მომზადება:
კვერცხი, შაქარი და თაფლი ათქვიფეთ. დადგით დაბალ ცეცხლზე და ისე, რომ არ შეწყვიტოთ მორევა, გაადნეთ შაქარი ბოლომდე. არ გაასქელოთ მასა.
დაუმატეთ სოდა და კვლავ ინტენსიურად ურიეთ. ახლა ნელ-ნელა შეაზილეთ ფქვილი - მთვარია, მეტი არ მოგივიდეთ, თორემ გაბრტყელება გაგიჭირდებათ.
გაყავით ცომი 5-10 ნაწილად. გააბრტყეკეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და ჩაჩხვლიტეთ ჩანგლით.
აცხვეთ თითოეული ფირფიტა 220 გრადუსზე 5-7 წუთი.
მზა ბისკვიტებს მოაჭერით კიდეები, რათა მისცეთ ლამაზი ფორმა. ჩამონაჭრები გამორთულ ღუმელში შედეთ, რომ კარგად გამოშრეს.
კრემისთვის: ათქვიფეთ მიქსერით არაჟანი და შაქარი.
წაუსვით თითოეულ ბისკვიტს კრემი, ბოლოს კი მოაყარეთ დაფხვნილი ჩამონაჭერი კიდეები. მოახეხეთ შოკოლადი.
შედგით მაცივარში მთელი ღამით.


სასმელი / ალკოჰოლური სასმელები / მედოკი ცხიმის გარეშე - მსუბუქი, მაგრამ მაინც ძალიან გემრიელი!
ჩემი რეცეპტები
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.