კარტოფილი ფრი ნივრიანი სოუსით, ყველითა და წითელი წიწაკით

2 / 2.50
კარტოფილი ფრი ნივრიანი სოუსით, ყველითა და წითელი წიწაკით
დრო
ულუფა
0
სირთულე
საშუალო
დაამატე
რეცეპტი
You must have Flash Player installed in order to see this player.
ინგრედიენტები:
კარტოფილი
4 ცალი, მოზრდილი
ზეთი შესაწვავად
სანელებლები:
პარმეზანი, გახეხილი
1/4 ჭიქა
მწარე წითელი წიწაკა
მსხვილად დაფქული, 1 ჩ/კ
დაჭრილი ოხრახუში
1/2 ჩ/კ
ნივრის სოუსი:
ნიორი
3 კბილი
მარილი
1/2 ჩ/კ
კვერცხის გული
1 ცალი
დიჟონის მდოგვი
1 ჩ/კ
ზეთი
1/2 ჭიქა
დაფქვილი წითელი წიწაკა
მწიკვი
მომზადების წესი:

გაახურეთ ზეთი 160 გრადუსამდე ფრიტიურში ან ღრმა ტაფაში. ზეთი იმდენი უნდა იყოს, რომ მთლიანად დაფაროს კარტოფილი.

ყველა სანელებელი შეურიეთ ერთმანეთში და გააჩერეთ რამდენიმე ხნით.

მოამზადეთ ნივრის ზეთი:


დაჭყლიტეთ ნიორი, მოაყარეთ მარილი და დანით გაქენით ნიორი პასტსავით. გადაიტანეთ ჯამში და შეურიეთ კვერცხის გული და მდოგვი. კარგად აურიეთ. ნელ-ნელა ჩაასხით ზეთი და ურიეთ კრემის კონსისტენციის მიღებამდე.

დაჭერით კარტოფილი ჩხირებად. გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცით.
შეწვით კარტოფილი პატარ-პატარა ულუფებად გახურებულ ზეთში, 4 წუთის განმავლობაში.

გადაიტადნეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა მოცილდეს ზედმეტი ცხიმი. მოუმატეთ ცეცხლში და კვლავ ჩაყარეთ კარტოფილი, ახლა უკვე კარგად დაბრაწეთ.

გამოიღეთ ზეთიდან და კვლავ დაყარეთ ქაღლდის ხელსახოცზე. მოაყარეთ ცხელ-ცხელს მარილი, მომზადებული სანლებლები ყველით და წითელი წიწაკით. სუფრასთან მიიტანეთ ნივრის სოუსით.

ხორცეული / სუბპროდუქტები / კარტოფილი ფრი ნივრიანი სოუსით, ყველითა და წითელი წიწაკით
ჩემი რეცეპტები
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.