ტოლმა წიწაკასა და ახალ კომბოსტოში

7 / 2.29
ტოლმა წიწაკასა და ახალ კომბოსტოში
დრო
1 სთ20 წთ
ულუფა
8
სირთულე
საშუალო
ინგრედიენტები:
შერეული ფარში
500 გ
მრგვალი ბრინჯი
1/2 ჭ
ტკბილი წიწაკა, წითელი
8
ახალი კომბოსტოს ფოთოლი
8
ხახვი
2
ქონდარი, პიტნა, ქინძი
1 კონა
ტომატ-პასტა
2 ს.კ
მარილი და პილპილი
კომბოსტოს ფოთლები 3 წუთი ვადუღოთ მარილიან წყალში, გადავავლოთ ცივი წყალი და ძარღვები ავათალოთ. წიწაკებს ამოვაცალოთ გული.

ხახვი და მწვანილი წვრილად დავკეპოთ და ხორცის ფარშს შევურიოთ. დავამატოთ მარილი, პილპილი, ბრინჯი და გავანაწილოთ წიწაკებსა და კომბოსტოს ფოთლებზე. ფოთლები გადავახვიოთ. ტოლმები ჩავაწყოთ სქელძირიან ქვაბში და ზემოდან დავასხათ ტომატის პასტიანი წყალი ისე, რომ 1 თითის დადებაზე დაფაროს, დავდსგათ ცეცხლზე და დაახლოებით 1 საათი ვხარშოთ.

კერძი შეგვიძლია მივირთვათ ნივრიან არაჟანთან ან მაწონთან ერთად.



ხორცეული / ღორის ხორცის კერძები / ტოლმა წიწაკასა და ახალ კომბოსტოში
რეცეპტების დეტალური ძიება
-
პოპულარული რეცეპტები
ეს გემრიელი "წამალი" ბევრმა თქვენგანმა შეიძლება იცის კიდეც. განსაკუთრებით პოპულარულია ორსულებში - ასაკოვანი ექიმები სწორედ ამ ნარევს ურჩევენ მათ :)  

ეს ნარევი ორგანიზმს უამრავი საჭირო ვიტამინით, მიკროელემენტით, მინერალით ამარაგებს და მის ბრძოლისუნარიანობას ამაღლებს.
ეს ერთგვარი სახელდახელო პიცაა, სწრაფად მზადდება და იდეალურია პიკნიკზე წასაღებად.
სალათა ცეზარის სახელს ზოგჯერ შეცდომით რომის იმპერატორს, ცეზარს უკავშირებენ, სინამდვილეში კი იგი ატარებს ცეზარ კარდინის სახელს, რომელმაც პირველმა მოამზადა ეს ისტორიული სალათა. ეს უგემრიელესი კერძი მსოფლიო კულინარიის საგანძურშია შესული.

ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.
გემრიელის ახალი ნომერი
ჟურნალ "გემრიელის" ახალი, სააღდგომო ნომერი უკვე იყიდება! გამოცდილი, მარტივი რეცეპტები ყოველდღიური და სააღდგომო სუფრისთვის.