ოსპის სუპი

1 / 1.00
ოსპის სუპი
დრო
3 სთ
ულუფა
6
სირთულე
საშუალო
ინგრედიენტები:
საქონლის ხორცი
1 კგ
სტაფილო
1
ხახვი
2
კარტოფილი
4-5
წითელი ოსპი
1 ჭ
ნიახური
პაპრიკა
მარილი
ნიორი
დაფნა
ხორცი გავრეცხოთ და მთლიანად, დაუჭრელად ჩავდოთ ქვაბში.

ხორცთან ერთად ჩავდოთ 1 თავი გაფცქვნილი ხახვი, 1 ცალი გასუფთავებული სტაფილო, რამდენიმე ღერი ნიახური, დაფნის ფოთოლი. დავასხათ წყალი და დავდგათ მოსახარშად. ქაფს რომ მოიგდებს, მოვხადოთ.

ამასობაში გავთალოთ კარტოფილი და ოსპს გადავავლოთ წყალი. მოხარშული ხორცი ამოვიღოთ ლანგარზე, ვაცადოთ შეგრილება და დავჭრათ. ბულიონში ჩახარშული ხახვი, სტაფილო, ნიახური, დაფნის ფოთოლიც ამოვიღოთ და გადავაგდოთ. ბულიონი არ გადმოვდგათ, მდუღარეშივე ჩავყაროთ დაჭრილი კარტოფილი და ოსპი. დაახლოებით 20 წუთში, რომ მოიხარშება, ავთქვიფოთ ბლენდერით. დავამატოთ მარილი, პაპრიკა, 1 კბილი დაჭყლეტილი ნიორი და დაჭრილი ხორცი.

რეცეპტების დეტალური ძიება
-
პოპულარული რეცეპტები
ეს გემრიელი "წამალი" ბევრმა თქვენგანმა შეიძლება იცის კიდეც. განსაკუთრებით პოპულარულია ორსულებში - ასაკოვანი ექიმები სწორედ ამ ნარევს ურჩევენ მათ :)  

ეს ნარევი ორგანიზმს უამრავი საჭირო ვიტამინით, მიკროელემენტით, მინერალით ამარაგებს და მის ბრძოლისუნარიანობას ამაღლებს.
ეს ერთგვარი სახელდახელო პიცაა, სწრაფად მზადდება და იდეალურია პიკნიკზე წასაღებად.
სალათა ცეზარის სახელს ზოგჯერ შეცდომით რომის იმპერატორს, ცეზარს უკავშირებენ, სინამდვილეში კი იგი ატარებს ცეზარ კარდინის სახელს, რომელმაც პირველმა მოამზადა ეს ისტორიული სალათა. ეს უგემრიელესი კერძი მსოფლიო კულინარიის საგანძურშია შესული.

ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.