ოსპის სუპი

2 / 2.00
ოსპის სუპი
დრო
3 სთ
ულუფა
6
სირთულე
საშუალო
დაამატე
რეცეპტი
ინგრედიენტები:
საქონლის ხორცი
1 კგ
სტაფილო
1
ხახვი
2
კარტოფილი
4-5
წითელი ოსპი
1 ჭ
ნიახური
პაპრიკა
მარილი
ნიორი
დაფნა
ხორცი გავრეცხოთ და მთლიანად, დაუჭრელად ჩავდოთ ქვაბში.

ხორცთან ერთად ჩავდოთ 1 თავი გაფცქვნილი ხახვი, 1 ცალი გასუფთავებული სტაფილო, რამდენიმე ღერი ნიახური, დაფნის ფოთოლი. დავასხათ წყალი და დავდგათ მოსახარშად. ქაფს რომ მოიგდებს, მოვხადოთ.

ამასობაში გავთალოთ კარტოფილი და ოსპს გადავავლოთ წყალი. მოხარშული ხორცი ამოვიღოთ ლანგარზე, ვაცადოთ შეგრილება და დავჭრათ. ბულიონში ჩახარშული ხახვი, სტაფილო, ნიახური, დაფნის ფოთოლიც ამოვიღოთ და გადავაგდოთ. ბულიონი არ გადმოვდგათ, მდუღარეშივე ჩავყაროთ დაჭრილი კარტოფილი და ოსპი. დაახლოებით 20 წუთში, რომ მოიხარშება, ავთქვიფოთ ბლენდერით. დავამატოთ მარილი, პაპრიკა, 1 კბილი დაჭყლეტილი ნიორი და დაჭრილი ხორცი.

ჩემი რეცეპტები
რეცეპტების დეტალური ძიება
-
პოპულარული რეცეპტები
გირჩის მურაბა და მტვერი არაჩვეულებრივი საშუალებაა სუსტი ბრონქების პატრონებისთვის. ამასთანავე აძლიერებს იმუნიტეტს. საქართველოში ბორჯომისა და აბასთუმნის მიდამოებში ხშირად შეხვდებით გასაყიდად გამოტანილ მურაბას და ნაძვის მტვერს. მისი მომზადება რთული არ არის.
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.