სომხური ქადა

13 / 9.77
სომხური ქადა
დრო
1 სთ20 წთ
ულუფა
0
სირთულე
საშუალო
ინგრედიენტები:
ფქვილი
500 გ
კარაქი
200-250 გ
გამაფხვიერებელი
1 პაკეტი
მაწონი
250 მლ
გულსართისთვის:
შაქარი
200
ფქვილი
80 გ
გამდნარი კარაქი
1-2 ს.კ.
კვერცხის გული
ზემოდან წასასმელად
ფქვილი და კარაქი კარგად ავსრისოთ ხელით. დავამატოთ მაწონი, გამაფხვიერებელი და ავურიოთ.
მიღებული  ცომი შუაზე გავყოთ.

დაბალ ცეცხლზე მოვშუშოთ ერთმანეთში არეული ფქვილი, შაქარი და გამდნარი კარაქი. შეგვიძლია დავამატოთ გატარებული ნიგოზიც

ცომის კრივე ნაწილი გავაბრტყელოთ, ზემოდან გავანაწილოთ გულსართი, გადავახვიოთ რულეტივით, ზემოდან  წავუსვათ  ათქვეფილი კვერცხის გული
თითოეული  რულეტი დავჭრათ ნაჭრებად, ირიბად და გადავიტანოთ ქაღალდჩაფენილ ტაფაში.
გამოვაცხოთ  180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, სანამ ოქროსფერს არ მიღებს.


ცომეული / ფუნთუშეული / სომხური ქადა
რეცეპტების დეტალური ძიება
-
პოპულარული რეცეპტები
ეს გემრიელი "წამალი" ბევრმა თქვენგანმა შეიძლება იცის კიდეც. განსაკუთრებით პოპულარულია ორსულებში - ასაკოვანი ექიმები სწორედ ამ ნარევს ურჩევენ მათ :)  

ეს ნარევი ორგანიზმს უამრავი საჭირო ვიტამინით, მიკროელემენტით, მინერალით ამარაგებს და მის ბრძოლისუნარიანობას ამაღლებს.
ეს ერთგვარი სახელდახელო პიცაა, სწრაფად მზადდება და იდეალურია პიკნიკზე წასაღებად.
სალათა ცეზარის სახელს ზოგჯერ შეცდომით რომის იმპერატორს, ცეზარს უკავშირებენ, სინამდვილეში კი იგი ატარებს ცეზარ კარდინის სახელს, რომელმაც პირველმა მოამზადა ეს ისტორიული სალათა. ეს უგემრიელესი კერძი მსოფლიო კულინარიის საგანძურშია შესული.

ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.