სომხური ქადა

18 / 6.39
სომხური ქადა
დრო
1 სთ20 წთ
ულუფა
0
სირთულე
საშუალო
დაამატე
რეცეპტი
ინგრედიენტები:
ფქვილი
500 გ
კარაქი
200-250 გ
გამაფხვიერებელი
1 პაკეტი
მაწონი
250 მლ
გულსართისთვის:
შაქარი
200
ფქვილი
80 გ
გამდნარი კარაქი
1-2 ს.კ.
კვერცხის გული
ზემოდან წასასმელად
ფქვილი და კარაქი კარგად ავსრისოთ ხელით. დავამატოთ მაწონი, გამაფხვიერებელი და ავურიოთ.
მიღებული  ცომი შუაზე გავყოთ.

დაბალ ცეცხლზე მოვშუშოთ ერთმანეთში არეული ფქვილი, შაქარი და გამდნარი კარაქი. შეგვიძლია დავამატოთ გატარებული ნიგოზიც

ცომის კრივე ნაწილი გავაბრტყელოთ, ზემოდან გავანაწილოთ გულსართი, გადავახვიოთ რულეტივით, ზემოდან  წავუსვათ  ათქვეფილი კვერცხის გული
თითოეული  რულეტი დავჭრათ ნაჭრებად, ირიბად და გადავიტანოთ ქაღალდჩაფენილ ტაფაში.
გამოვაცხოთ  180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, სანამ ოქროსფერს არ მიღებს.


ცომეული / ფუნთუშეული / სომხური ქადა
ჩემი რეცეპტები
რეცეპტების დეტალური ძიება
-
პოპულარული რეცეპტები
გირჩის მურაბა და მტვერი არაჩვეულებრივი საშუალებაა სუსტი ბრონქების პატრონებისთვის. ამასთანავე აძლიერებს იმუნიტეტს. საქართველოში ბორჯომისა და აბასთუმნის მიდამოებში ხშირად შეხვდებით გასაყიდად გამოტანილ მურაბას და ნაძვის მტვერს. მისი მომზადება რთული არ არის.
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.