შტოლენი – ტრადიციული გერმანული კექსია, რომელიც შობაზე კეთდება. მის შემდგენლობაში შედით თხილი, ჩირები და ცუკატები. ზოგიერთი მზარეული მასში პარციპანის მასას, მიხაკს და ხაჭოსაც ურევს. რაც ყველაზე საინტერესოა, კექსის ცხობას გერმენელები დღესასწაულამდე რამდენიმე კვირით ადრე იწყებენ, რადგან რაც უფრო დიდი ხნის გამომცხვარია, მით გემრიელია!

გთავაზობთ დრეზდენული შტოლენის რეცეპტს, რომლითაც ისე მოიხიბლებით, არა მხოლოდ საშობაოდ მოგინდებათ მისი გამოცხობა.

ეს ტრადიციული ავსტრიული კერძი ძალიან გავს, ჩვენს "ოჯახურს". ხორცი კარტოფილთან ერთად განსაკუთრებით მამაკაცებს მოეწონებათ.

პირველად ეს ტკბილეული გერმანული რეცეპტების წიგნში, 1879 წელს გამოჩნდა. მას შემდეგ ის ნაციონალური დესერტი გახდა. Funnel Cake-მა სახელწოდება განსაკუთრებული მომზადების წესის გამო მიიღო: ცომი ზეთიან თაფაზე წრიული მოძროაბებით გრაფინის საშუალებით უნდა დაასხათ.

უგემრიელესი  და  დაბალკალორიული  კერძი.
მოამზადეთ  უგემრიელესი  შნიცელი  ნამდვილი, გერმანული  რეცეპტით.
ჩემი რეცეპტები
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.