გთავაზობთ ქათმის მომზადების კიდევ ერთ შესანიშნავ რეცეპტს ბერძნულად.

კეფტედესის კატლეტებს პატარა ზომისას აკეთებენ, როგორც იტყვიან "ერთ ლუკმას". რომელი ხორცის ფარშიც გინდათ, ის გამოიყენეთ. ვაშლი და პიტნა ფარშს ძალიან სასიამოვნო არომატს ანიჭებენ.

თქვენს წინაშეა ბერძნების კიდევ ერთი სიამაყე – კერძი ბადრიჯნისგან მელიძანა.

ხორცის უგემრიელესი ღვეზელი ვერავის დატოვებს გულგრილს. ასე რომ, ღირს ამ რეცეპტის მოსინჯვა.

ბაქლავა აღმოსავლურ სამზარეულოში გავრცელებული დესერტია. მისი მრავალნაირი ვერსია არსებობს. მათ შორის თურქულის ზეგავლენით შექმნილი  ბერძნული. 
γαλακτομπούρεκ - გალაქტობურეკა, ანუ რძიანი ბურეკა ფილოს ცომით და ლიმონიანი კრემით მომზადებული ბერძნული ნამცხვარია
"ყველი" ამ შემთხვევაში მხოლოდ პირობითი სახელია.  ამ რეცეპტით მიიღებთ რბილ, კრემოვან მასას, რომელიც შეგიძლიათ პირდაპირ მიირთვათ პურზე გადასმული, გამოიყენოთ პიცაზე, სხვადახვა სახის ღვეზელებში გულსართად, ბუტერბროდებში, კიტრთან და პომიდორთან და ა.შ.

თუ მზა მასისგან სველი ხელებით პატარა ბურთლებს გააკეთებთ და ზეითუნის ზეთის მარინადში ჩადებთ სუნელებთან და პილპილთან ერთად, საოცრად გემრიელი გამოვა.
ამ კერძის მოსამზადებლად მსხვილი, განიერი ბადრიჯნები უნდა შეარჩიოთ. ბოსტნეულს მოშუშვისას შეგიძლიათ დაუმატოთ პამიდორიც
ასე უწოდებენ ბერძნები ისპანახისა და ყველის ნაზავისგან მომზადებულ ღვეზელს. მთავარი ამ ღვეზელში ცომია, რომელსაც ,,ფილო" ჰქვია, თარგმანში ფურცელს ნიშნავს და მართლაც ფურცელივით თხელია. ასეთი ცომით მზადდება ცნობილი ბაქლავაც. ფილოს შეძენა თბილისში მომრავლებულ თურქულ მარკეტებშიც შეგიძლიათ.
ჩემი რეცეპტები
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.