ეს ღვეზელები შეგიძლიათ გააკეთოთ ნებისმიერი ხორცით და თქვენი სურვილისამებრ მომზადებულით. ჩვენ გამოვიყენებთ ტომატში ჩაშუშულ ღორის ხორცს - უგემრიელესი გამოდის!

დაგჭირდებათ მხოლოდ 20 წუთი და მინიმალური ინგრედიენტები, რათა ეს უგემრიელესი რულეტი გამოაცხოთ. გულსართისთვის გამოიყენეთ ნებისმიერი რამ - ვაშლის ჯემით დაწყებული ხორცის ფარშით დამთვრებული. ნებისმიერ შემთხვევაში უგემრიელესი გამოვა!

"რეცეპტი ერთ-ერთ ჟურნალში აღმოვაჩინე - წერს იულია ვისოცკაია..." – "როგორც კი წავიკითხე, მივხვდი, რომ ეს ჩემია! შედეგში ეჭვიც არ შემპარვია - რა თქმა უნდა, უგემრიელესი გამოვიდოდა ხაჭოს, ქათმისა და ბოსტნეულის მიქსი - ღვეზელი საოცრად წვნიანი და ნაზი გამოდის!"

გოგრის ლავაში - ეს ნამდვილი მხსენილია ნებისმიერი დიასახლისისთვის. ეს ორიგინალური სამკუთხედები უგემრიელესი ცხელი წასახემსებელია და უმარტივესად მზადდება.

თუ გსურს, გაანებივრო ოჯახის წევრები რაიმე გემრიელით და განსაკუთრებულით, ჩაინიშნე ეს რეცეპტი. ქათმისა და ყველის ღვეზელი ღირსეულ ადგილს დაიკავებს თქვენს სადღესასწაულო სუფრაზე.

გულსართი შესაძლოა იყოს სხვადასხვა: როგორც შემწვარი სოკო, ასევე სხვადასხვა ბოსტნეული.

ეს ღვეზელები ცივიც კი ფაფუკი და გემრიელია. დაბრაწული, ოქროსფერი ცომი, წვნიანი და უგემრიელესი ხორცის გულსართი – მეტი რა არის საჭირო გემრიელი ღვეზელისთვის?!

ბარურიკი - ეს ნაციონალური სომხური დესერტი ძალიან გავს ყველასათვის ცნობილ ფახლავას. ნაზი ფხვიერი ცომი, ნიგვზითა და დარიჩნით გაჯერებული გულსართი - მართლაც უგემრიელეს ტკბილეულს ქმნის!

ამ ღვეზელის გემრიელობის საიდუმლო – კარტოფილის ნაზ და ამავე დროს ხრაშუნა ცომშია. გულსართი კი გამოდის წვნიანი და ძალიან არომატული. საბოლოო ჯამში ღვეზელი ძალიან ნოყიერი გამოდის. ის შესანიშნავი იქნება ოჯახური ვახშმისთვის!

თუ დიდად არ გხიბლავთ, საფუვრიანი ცომი და არც იცით მისი მოზელა, ეს რეცეპტი თქვენთვის არის. კეფირის ცომით ძალიან ფუმფულა და ნაზი ღვეზელები გამოგივათ და თან სწრაფადაც მოამზადებთ.

პაგაჩა- ეს ყველიანი ღვეზელია, რომელიც ძალიან ჰგავს აჩმას. თუმცა ამ შემთხვევაში ცომის ფირფიტები არ იხარშება.

გემრიელი, სწრაფი და მარტივი – ეს სიტყვები შესანიშნავად ახასიათებს ამ ფენოვან ღვეზელს. რაც ყველაზე მთავარია, ამ ცომისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ სხვადასხვა გულსართიანი ღვეზელები.

რჩევა:
ღვეზლის გულსართად ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ლორი, ძეხვი, ტკბილი წიწაკა, ბროკოლი და ა.შ.
რჩევა:

ბარდის ღვეზელი შეგვიძლია ბარდის ნებისმიერი სახეობისგან მოვამზადოთ. ასევე შესაძლებელია დაკონსერვებული და კარგად გადაწურული ბარდის გამოყენებაც, თუმცა შინ მოხარშული მაინც უკეთესია. სანელებლები შეგვიძლია გემოვნებით შევარჩიოთ. გულსართს ორიგინალურ არომატს სძენს ცოტაოდენი ძირა.
ვინც არ მარხულობს ვურჩევთ, რომ ღვეზლის გულსართს ლორი დავუმატოთ. შეიძლება ეს ინგრედიენტი ორნაირად გამოვიყენოთ:
1. 100გ ლორი წვრილად დავჭრათ, მსუბუქად მოვშუშოთ გაცხელებულ ტაფაზე და ბარდის გულსართში ავურიოთ.
2. ცომზე დავფინოთ ლორის თხელი ნაჭრები, ზედ მოვათავსოთ ბარდის გულსართი (როგორც ფოტოზეა ნაჩვენები) და გავახვიოთ ცომში.
ჩემი რეცეპტები
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.