ეს მსუბუქი, დიეტური კერძი, შესანიშნავია საუზმისთვისაც, რადგან მის მომზადებას დიდი დრო არ ჭირდება.

გაანებივრეთ საკუთარი თავი და ახლობლები ამ ფრანგული დესერტით – ქლაფუტის მომზადება სხვადასხვა ხილით ან კენკრით შეგიძლიათ! ჩვენ ქლიავი შეგირჩიეთ...

"პროფიტროლი" – ასე ქვია ფრანგულ უგემრიელეს და ძალიან პოპულარულ დესერტს, რომელიც კარგად ნაცნობ შუს მოგაგონებთ.
ეს კერძი წარმოშობით ფრანგული ისტორიული რეგიონიდან, დოფინედან არის. სამშობლოში ასე მომზადებულ კარტოფილს დღესაც უდიდეს პატივს სცემენ. გირჩევთ, მოამზადოთ თქვენც და კიდევ ერთხელ დარწმუნდეთ, რომ ყველაფერი გენიალური მარტივია.

ცნობილი ფრანგი კონდიტერის, პიერ ერმეს ცნობილი ორცხობილა – უბრალოდ პირში დნება!

ალბათ ფიქრობთ, რომ კლასიკური ფრანგული შოკოლადის მუსის მომზადება მხოლოდ რჩეულთა ხვედრია და ჩვეულებრივ დიასახლისს ის არ ხელეწიფება? ჩვენ გასწავლით ერთ უმარტივეს ხრიკს, რომლითაც უგემრიელეს და მსოფლიოში ყველაზე ცნობილ დესერტსს უმარტივესად, კვერცხის, კრემისა და კარაქის გარეშე გააკეთებთ.

უნაზესი ემულსია ყველისა და ბულიონისგან – ეს ფრანგული სამზარეულოს ნამდვილი დღესასწაულია. ყველის სუფების უამრავი რეცეპტი არსებობს, მაგრამ სწორედ ამ მეთოდმა დაიპყრო მსოფლიო. თანაც მისი მომზადება საკმაოდ მარტივია.

დახვეწილი  და  გემრიელი  ფრანგული  კერძი.
მოამზადეთ  ყველი  სახლში   მარტივად.
უგემრიელესი და დახვეწილი ფრანგული რეცეპტი

დახვეწილი და გემრიელი კერძი,  ნამდვილი გურმანებისთვის

ჩვენი ჟურნალის სტუმარი გახლავთ ინგლისელი მზარეული პოლ ედგარი, რომელიც ამ ინდუსტრიაში უკვე 10 წელია მუშაობს. ამჟამად იგი თბილისში იმყოფება და გარკვეული ხნით საქართველოში აპირებს დარჩენას. პოლ ედგარმა 18 წლის ასაკში მიიღო სერთიფიკატი ინგლისში, შემდეგ იგი ცხოვრობდა და მუშაობდა საფრანგეთში, ტაილანდსა და დანიაში. მოგზაურობისას, ცხადია, შეისწავლა ადგილობრივი სამზარეულოც და მანამდე დახელოვნებულ ინგლისურ, ინდურ და საერთო ევროპულ კერძებს ახალი რეცეპტებიც შემატა. პოლს დიდი იმედი აქვს, რომ დახელოვნდება ქართულ სამზარეულოშიც, რომლითაც ნამდვილად აღფრთოვანებულია და განსაკუთრებით უნდა ხინკლის დამზადების სწავლა. მისი ჰობია კითხვა და მოგზაურობა. განსაკუთრებით დაინტერესებულია მეოცე საუკინის კინემატოგრაფიითა და მუსიკით. პოლმა ჩვენს მკითხველს ფრანგული ღვეზლის - კიშის - რეცეპტი გაუზიარა, რომელსაც სიამოვნებით გთავაზობთ.
ეს შესანიშნავი ფრანგული კრემი გამოგადგებათ ტორტებისთვის და  ქაფქეიქებისთვის. აქვს ჰაეროვანი, აბრეშუმისვით ტექსტურა და კარგად ინარჩუნებს ფორმას, ამიტომ მოსართავად შესანიშნავი ვარიანტია.
ჩემი რეცეპტები
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.