ამ ცომით ასევე ცხვება შესანიშნავი ბაგეტის პური, ფოკაჩა და ჩაბატა.

სპაგეტის მომზადების უამრავი რეცეპტი არსებობს, მაგრამ ეს უმარტივესი მეთოდი მართლაც რევოლუციურია. დაგჭირდებათ მხოლოდ მაკარონი და საყვარელი, სასარგებლო ბოსტნეული. რამდენიმე ჩტრიხი და სასწრაფოდ მაგიდასთან!

პიცის ეს რეცეპტი ბევრ მშობელს მოეწონება, რადგან ის ხაჭოსგან მზადდება და შესაბამისად გემრიელთან ერთად სასარგებლოც არის.

უგემრიელესი პიცის უსწრაფესი რეცეპტი
ტირამისუ – დესერტია, რომელიც ყველაზე მეტად ამაღლებს განწყობას ნაღების კრემის საოცრად ნაზი არომატით.

მდიდრული პური – აი, ასე ითარგმნება იტალიურიდან პასკა "პანეტონე". გირჩევთ, სცადოთ სააღდგომოდ ამ რეცეპტით პასკის გამოცხობა – ნამდვილად არ ინანებთ...

რა შეიძლება იყოს იმაზე მარტივი, ვიდრე სადილად ან ვახშმად მაკარონის მოხარშვაა? და თუ მას სხვადასხვა სოუსს, ან სანელებელს შეუხამებთ, საოცარ კერძს მიიღებთ...
დღეს გთავაზობთ მაკარონის მომზადების კიდევ ერთ წესს. მთელი საიდუმლო ერთ ინგრედიენტშია, რომელიც მაკარონს ქათმის ხორცით, განსაკუთრებულ კერძად გადააქცევს!

სიმართლე რომ ითქვას, ნამდვილ იტალიურ პიცას ვერაფერი შეცვლის. მაგრამ რადგან ნამდვილი პიცით სიამოვნება ყველას არ შეუძლია, გთავაზობთ შესანიშნავ ალტერნატივას...

მინი-პიცა ჭიქაში – ეს მშვენიერი გამოსავალი იქნება სიტუაციიდან, როცა გინდათ რაიმე გემრიელი, მაგრამ მზადება გეზარებათ ან დრო არ გაქვთ.

რეცეპტში ინგრედიენტების ზუსტი რაოდენობა არ არის მოცემული, რადგან ეს იმ ფორმის ზომაზეა დამოკიდებული, რომელზეც მას გამოაცხობთ. ლაზანიას ფურცლები შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ სომხური ლავაშით. კერძი არანაკლებ გემრიელი გამოვა!

რიზოტო იტალიური კერძია, რომელიც ბრინჯისგან მზადდება და სხვადასხვა ინგრედიენტი ემატება, მაგრამ რიზოტო არ არის მარტივი გასაკეთებელი. მის მოსამზადებლად საჭიროა კონკრეტული ჯიშის ბრინჯი. მზა რიზოტო უნდა იყოს ნაზი, კრემისებრი კონსისტენციის და არა უბრალოდ მოხარშული ბრინჯი. თუ წესების სრული დაცვით მოვამზადებთ ამ უგემრიელეს კერძს, შედეგი ნამდვილად გაგვაოცებს.
ნოყიერი, არომატული, გემრიელი პასტა ნივრითა და პარმეზანით ნაღების სოუსში. მთავარია, რომ ეს გემრიელობა პირდაპირ ტაფაზე, ერთ პროცესში მზადდება.

კულინარიული ხელოვნების ოსტატები დაუღალავად ქმნიან სხვადასხვანაირი პიცის რეცეპტებს. რა თქმა უნდა, არაფერი შეედრება ნამდვილ, იტალიურ, ორიგინალ კერძს, მაგრამ რატომ არ უნდა ვიექსპერიმენტოთ?!.

აი, მაგალითად, შვედმა შეფ-მზარეულმა ჰალმატ გივრამ მოისურვა შეექმნა რაღაც ახალი პიცის თემაზე. "ერთ დღესაც, უსაქმოდ ვიჯექი და დავხატე ვარსკვლავი, მერე ვიფიქრე, რა კერძს მოიხდენდა ეს ფორმა". – იხსენებს შეფ-მზარეული. ასე მიიღო უცნაური პიცა, რომლის საოცარ გემოს მართლაც ვულკანის ამოფრქვავს შეადარებთ!

ალბათ არ არსბეობს დიასახლისი, ვისაც პიცის გაკეთება არ ეცადოს. ამ ტრადიციულ იტალიურ ღვეზელის უამრავი რეცეპტი არსებობს, მაგრამ მსგავსი ალბათ ჯერ არც გსმენიათ.

პასტის ამ რეცეპტმა მთელი მსოფლიოს ინტერნეტი დაიპყრო. მოდი, ვცადოთ ჩვენც.

მარტივი, მსუბუქი და ძალიან გემრიელი – კლასიკური იტალიური საუზმე.

თუკი გსურთ ნამდვილი პიცის საკუთარი ხელით მომზადება
ჩემი რეცეპტები
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.