რეცეპტები ნიკორასგან
ზაფხულია და ალბათ ყველა ჩვენგანს სურს კარგ ფორმაში იყოს. უკვე დედაქალაქი იცლება და ყველა ზღვის სანაპიროზე გადაინაცვლებს.

ზღვა, მზე და საცურაო კოსტუმი გვაიძულებს მუდმივად კარგ ფორმაში ვიყოთ. ამიტომ მათ, ვინც ვერ იცავს მკაცრ დიეტას და უყვარს გემრიელი კვება, შეუძლიათ მოამზადონ დაბალკალორიული, თუმცა გემრიელი და ამავე დროს მარტივად მოსამზადებელი კერძები.

ერთ -ერთ ასეთ კერძს გვთავაზობს ,,ნიკორა"" თავის ტრადიციულ რუბრიკაში ,,მზამზარეული რეცეპტები". რაც ყველაზე მნიშვნელოვანია ამ კერძში არის მრავალფეროვანი, გემრიელი და დაბალკალორიული ინგრედიენტები. ერთ-ერთი მთავარი კომპონენტი რეცეპტში ყველია. ეს კერძი ორი სახეობის ყველით შეიძლება მომზადდეს, ძალიან უხდება როგორც მოცარელა ისე სულგუნი. რომელზე გააკეთებთ არჩევანს, ეს უკვე თქვენს გემოვნებაზეა დამოკიდებული.

კომპანია "ნიკორას " განახლებულ ვებ-გვერდზე, უამრავ სიახლესთან ერთად, კულინარიული განყოფილებაც დაემატა. აქ გარდა იმისა, რომ ბევრი ადვილად მოსამზადებელი კერძია, ნაბიჯ-ნაბიჯაა ახსნილი კერძის გაკეთების მიმდევრობა,ასევე იხილავთ მათი მომზადების ფოტოგალერეას."

მომზადების წესი იხილეთ აქ...
ჟურნალი "გემრიელი" და "ნიკორა" აგრძელებს რუბრიკას - მზამზარეული რჩევები და რეცეპტები, რომელშიც ვცდილობთ სასარგებლო და პრაქტიკული რჩევები გავუზიაროთ მკითხველს.
ამჯერად გთავაზობთ რეცეპტს რომლის მომზადებითაც დასვენების დღეებში მთელ ოჯახს სიამოვნებას მიანიჭებთ. ორიგინალური საუზმე  სოსისით, კარტოფილით და კვერცხით.

გაგიგიათ, რომ ზღვის პროდუქტები - უფრო კონკრეტულად კი ზღვის დელიკატესები, როგორიცაა კრევეტები და მიდიები ერთ-ერთი საუკეთესო საშუალებაა კარგი გარეგნობის შესანარჩუნებლად?! გარდა იმისა, რომ ეს პროდუქტი კალიუმის საბადოა, იცავს კანს ნაადრევი დაბერებისგან, ამასთან მოცულობასა და ბრინვარებას მატებს თმას,
ზღვისპროდუქტები, განსაკუთრებით კი მიდიები და კრევეტები, დაბალკალორიულია და შეასაბამისად, დიეტურ საკვებად მიიჩნევა.
ამას გარდა, მიდიებს აქვს ნაზი, განუმეორებელი გემო და შეიცავს ცილის, მინერალური მარილების, ვიტამინებისა და მიკროელემენტების (რკინა, კობალტი, ფოსფორი) მდიდარ ნაკრებს. მრავალი სპეციალისტი ამტკიცებს, რომ მიდია- საუკეთესოა სექსუალური ცხოვრების გასახანგძლივებლად.
ასე, რომ მოამზადეთ ეს კერძი, გალამაზდით, გახდით უფრო ხალისიანი და სექსუალური, გაუმასპინძლით საკუთარ თავს და ახლობლებს.

კიში ფრანგული კერძია, რომლის გულსართად ბოსტნეულს და სხვადასხვა ინგრედიენტს იყენებენ. მსახიობი ნანული სარაჯიშვილი უგემრიელესი ფრანგული ღვეზელის რეცეპტს გიმხელთ.

გთავაზობთ ცნობილი მსახიობის, მედეა ლორთქიფანიძის საფირმო რეცეპტს - უგემრიელეს ომლეტს შაშხითა და ბროკოლით. ნოყიერი კერძის მოსამზადებლად დაახლოებით ერთი საათი დაგჭირდებათ. მისთვის საჭირო ინგრედიენტები ასე გამოიყურება:

ამჯერად ისეთ რეცეპტს გთავაზობს, რომლის მომზადებაც მართლაც იაფი დაგიჯდებათ. საქმე იმაშია, რომ ამ კერძის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტების უმრავლესობას (ვარენიკს, მდნარ ყველსა და მაიონეზს) "ნიკორას" მაღაზიათა ქსელში ფასდაკლებით იყიდით.

გთა­ვა­ზობთ ვა­რე­ნი­კით მომ­ზა­დე­ბულ მარ­ტივ და გემ­რი­ელ რე­ცეპტს. კერ­ძში, კარტოფილის ვა­რე­ნი­კის ნაცვლად, სურ­ვი­ლი­სა­მებრ, შე­გიძ­ლი­ათ გა­მო­ი­ყე­ნოთ სო­კოს, ყველის ან ხა­ჭოს ვა­რე­ნი­კი.
კრამ­ბლი ბრი­ტა­ნუ­ლი წარ­მო­შო­ბის კერძია, რომ­ლის როგორც ტკბი­ლი, ასევე მარილიანი ვა­რი­ან­ტი არ­სე­ბობს. კრამბლი ფხვი­ე­რი და და­ქუც­მა­ცე­ბუ­ლი ცო­მისგან მზადდება. სწო­რედ აქე­დან მოდის მი­სი სა­ხელ­წო­დე­ბა  crumble, რაც და­ქუც­მა­ცე­ბას, დაფ­ხვნას ნიშ­ნავს.


ზაფ­ხუ­ლის ცხელ დღე­ებ­ში, "შარლოტა" ნა­ყი­ნით გაგ­რი­ლებ­ის მშვენიერი საშუალებაა. დე­სერ­ტი რუ­ლე­ტის ნაჭ­რე­ბით, ნა­ყი­ნის, შო­კო­ლა­დისა და ხი­ლის ნა­რე­ვით მზადდება. შიგ­თავსს, სურ­ვი­ლი­სა­მებრ, შე­გიძ­ლი­ათ თხი­ლი ან ნიგოზი და­უ­მა­ტოთ
ფე­ნო­ვა­ნი ღვე­ზე­ლი სო­კოთი მარ­ტი­ვად და სწრა­ფად მზად­დე­ბა. ძირითად ინგრედიენტებად სო­კო, არაჟა­ნი და ყველი გამოიყენება. ყველის და­მა­ტე­ბა გულ­სართს ერ­თგვა­რო­ვან მა­სად კრავს და ცო­მის ზედ­მე­ტად დარ­ბი­ლე­ბას გა­მო­რიცხ­ავს.
კერ­ძი ბოს­ტნე­უ­ლის, სო­კო­სა და სო­სის "ი­ვე­რი­ას" კომ­ბი­ნა­ცი­ით მზად­დე­ბა. თი­თო­ე­უ­ლი ინ­გრე­დი­ენ­ტი ფე­ნე­ბად ეწყ­ო­ბა, რაც სა­ბო­ლო­ოდ გე­მოს სა­სი­ა­მოვ­ნო ნა­ზავს ქმნის.

დი­ლა­ო­ბით თუ მოგბეზრდათ ჩვე­უ­ლი ბუ­ტერ­ბრო­დე­ბი, შე­გიძ­ლი­ათ მო­ამ­ზადოთ ძა­ლი­ან გემ­რი­ე­ლი ბლი­ნე­ბი შაშ­ხით, რაც თქვენს სა­უზ­მეს მრა­ვალ­ფე­რო­ვანს გახ­დის და კარ­გა­დაც და­გა­ნაყ­რებთ.

სოსისი "რძიანი" ერთ-ერთი გამორჩეული პროდუქტია, რომელიც მომხმარებლებში, განსაკუთრებით კი ბავშვებში, დიდი პოპულარობით სარგებლობს.

სოსის "რძიანის" მობრაწულა, შემადგენლობიდან გამომდინარე, საკმაოდ მსუყე კერძია. მასში შემავალი ინგრედიენტების მრავალფეროვნება კერძს განსაკუთრებულ გემოსა
და ელფერს სძენს.

ჩემი რეცეპტები
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.