ცომეული
რჩევა
სხვადასხვა წონის ცომს ყალიბში ამოსასვლელად და გამოსაცხობად სხვადასხვა დრო უნდა, ამიტომ
ეცადეთ ერთნაირები მოამზადოთ.
აჯობებს სამზადისი დღის 1-2 საათზე დაიწყოთ, ღამე უკვე ამოსული ხაში დაგხვდებათ, მოამზადებთ
ცომს და დაისვენებთ. დილისთვის ცომი აფუებული იქნება. გადაიტანთ ყალიბებში, დააცდით კიდევ
აფუებას და საღამოს გამოაცხობთ.

ბედნიერ აღდგომას გისურვებთ!
აღდგომა წარმოუდგენელია სააღდგომო პასქის გარეშე. გთავაზობთ პასქის გემრიელ და გამოცდილ რეცეპტს. მისი მომზადებისას ქიშმიშთან ერთად გამოიყენება ნებისმიერი ჩირი და ცუკატები. შეგვიძლია ასევე მოვრთოთ სხვადასხვა სახის მინანქრით.
გემრიელი, სწრაფი და მარტივი – ეს სიტყვები შესანიშნავად ახასიათებს ამ ფენოვან ღვეზელს. რაც ყველაზე მთავარია, ამ ცომისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ სხვადასხვა გულსართიანი ღვეზელები.

ამის შემდეგ თხელ ლავაშს აღარ შეიძენთ. სულ რათაც 30 წუთში უგემრიელესი 20 ლავაშის ფირფიტა მზად გექნებათ.

პრაღის ქუჩებში უამრავი საცხობი და ჯიხურია, სადაც ამ ფუნთუშას აცხობენ. ტრდელების გარეშე ამ ქალაქის მონახულება თითქმის წარმოუდგენელია.
მათ, ვისაც არ ავიწყდება ამ ნაციონალური ტკბილეულის გემო და სურს, შეიგრძნოს პრაღის არომატი პირდაპირ საკუთარ სახლში, ვთავაზობთ ტრდლოს რეცეპტს.

რჩევა:
ღვეზლის გულსართად ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ლორი, ძეხვი, ტკბილი წიწაკა, ბროკოლი და ა.შ.
რჩევა:

ბარდის ღვეზელი შეგვიძლია ბარდის ნებისმიერი სახეობისგან მოვამზადოთ. ასევე შესაძლებელია დაკონსერვებული და კარგად გადაწურული ბარდის გამოყენებაც, თუმცა შინ მოხარშული მაინც უკეთესია. სანელებლები შეგვიძლია გემოვნებით შევარჩიოთ. გულსართს ორიგინალურ არომატს სძენს ცოტაოდენი ძირა.
ვინც არ მარხულობს ვურჩევთ, რომ ღვეზლის გულსართს ლორი დავუმატოთ. შეიძლება ეს ინგრედიენტი ორნაირად გამოვიყენოთ:
1. 100გ ლორი წვრილად დავჭრათ, მსუბუქად მოვშუშოთ გაცხელებულ ტაფაზე და ბარდის გულსართში ავურიოთ.
2. ცომზე დავფინოთ ლორის თხელი ნაჭრები, ზედ მოვათავსოთ ბარდის გულსართი (როგორც ფოტოზეა ნაჩვენები) და გავახვიოთ ცომში.
ამ საოცრად გემრიელი და სასარგებლო დესერტით არა მხოლოდ დატკბებით, არამედ შეინარჩუნებთ მოხდენილ სხეულს, რადგან ის არ შეიცავს ბევრ კალორიას!

ამ ღვეზელისთვის საჭირო ინგრედიენტები ყველა ოჯახში მოიძებნება. ხოლო მის მოსამზადებლად მხოლოდ 10 წუთი დაგჭირდებათ, შედეგით კი აღფრთოვანდებით.

ეს ცომი 2 კვირა შეგვიძლია მაცივარში გავაჩეროთ. რაც უფრო დიდი ხნით იქნება სიცივეში, მით უფრო ხარისხიანი გამოვა მისგან მომზადებული ღვეზლები და ნამცხვრები. შეგვიძლია გამოვიყენოთ არა მხოლოდ ტკბილი, არამედ ხორცისა და ბოსტნეულის ღვეზლების მოსამზადებლადაც.
მშვენიერი დამატება ძირითადი კერძებისთვის!
გთავაზობთ კიდევ ერთ ვარიაციას თემაზე "ტირამისუ". მიუხედავად იმისა, რომ ტორტი მრავალშრიანია, მისი მომზადება მარტივია.

"ფიჩინი" – უძველესი, ნაციონალური კერძია, რომელსაც ძირითადად დღესასწაულებზე, ძვირფასი სტუმრებისთვის ამზადებენ.
ინგრედიენტები მოცემულია ერთ, 30-35 სმ დიამეტრის ღვეზელზე.

ასე მომზადებული ფუნთუშები აუცილებლად უნდა გაასინჯოთ!

ღვეზელები უნაზესი ცომით და ლორის არომატით, რაჭული ლობიანის გემოს მოგაგონებთ.

კარტოფილის ღვეზელები განსაკუთრებით ბავშვებს უყვართ, ძალიან მოსახერხებელია სამსახურში წასაღებად, პიკნიკებისთვის და კიდევ ბევრი შემთხვევისთვის.

ასე მომზადებული ცომი ძალიან ელასტიკურია, რაც მთავარია არ იხევა არც გაბრტყელებისას და არც ხარშვისას სკდება!
ამ ცომის გამოყენება ღვეზელებისა და პიცისთვისაც შეგიძლიათ.

ამ რეცეპტით უნაზესი და ფუმფულა ცომი გამოდის და შეგიძლიათ, გამოიყენოთ ნებისმიერი გულსართისთვის. უბრალოდ არეგულირეთ შაქრის რაოდენობა იმის მიხედვით, მარილიან ღვეზელებს აცხობთ, თუ ტკბილს.

ასე მომზადებულ გოგრას ისიც კი შეჭამს, ვისაც ის არ უყვარს. გამოდის ღვთაებრივი ღვეზელი, რომელიც პირში ფაქტობრივად დნება.

პომიდვრისა და ყველის შეხამება ღვეზელებს საოცრად ნაზ და დახვეწილ გემოს ანიჭებს.

სახლში გამომცხვარ პურს არაფერი ჯობს, ჯანმრთელია, ბევრად ფუმფულა და გემრიელი. ამიტომაც მოგიმზადეთ პურის ყველაზე მარტივი რეცეპტი, რომელსაც მინიმალური ინგრედიენტები და ცოტა დრო ჭირდება.

ხაჭოს ფუნთუშების ამ რეცეპტმა უამრავი გურმანის გული დაიპყრო


უგემრიელესი პური წვნიანებისთვის
მარტივი და გემრიელი ფუნთუშის რეცეპტი
ამ ცომით გასაოცარ გემრიელობებს გამოაცხობთ
მარტივი რეცეპტი უგემრიელესი ტარხუნის ღვეზელის მოსამზადებლად
ამ ფუნთუშების მომზადება  იმდენად მარტივია გაოცებული დარჩებით
ჩემი რეცეპტები
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.