ცომეული
გულსართი შესაძლოა იყოს სხვადასხვა: როგორც შემწვარი სოკო, ასევე სხვადასხვა ბოსტნეული.

ეს ღვეზელები ცივიც კი ფაფუკი და გემრიელია. დაბრაწული, ოქროსფერი ცომი, წვნიანი და უგემრიელესი ხორცის გულსართი – მეტი რა არის საჭირო გემრიელი ღვეზელისთვის?!

ბარურიკი - ეს ნაციონალური სომხური დესერტი ძალიან გავს ყველასათვის ცნობილ ფახლავას. ნაზი ფხვიერი ცომი, ნიგვზითა და დარიჩნით გაჯერებული გულსართი - მართლაც უგემრიელეს ტკბილეულს ქმნის!

ეს რეცეპტი ყველა იმ დიასახლისს მოეწონება, ვისაც საფუვრიან ცომთან მუშაობა უყვარს და რა თქმა უნდა, ყველა იმ ქალს, ვისაც დროის დეფიციტი აქვს. ნაწნავები გამოდის ფუმფულა, ჰაეროვანი და უგემრიელესი.

ამ ღვეზელის გემრიელობის საიდუმლო – კარტოფილის ნაზ და ამავე დროს ხრაშუნა ცომშია. გულსართი კი გამოდის წვნიანი და ძალიან არომატული. საბოლოო ჯამში ღვეზელი ძალიან ნოყიერი გამოდის. ის შესანიშნავი იქნება ოჯახური ვახშმისთვის!

ფუნთუშები რძეზე – როცა ჩაისთან რაღაც გემრიელი გინდა და ცოტა დრო გაქვს...

თუ დიდად არ გხიბლავთ, საფუვრიანი ცომი და არც იცით მისი მოზელა, ეს რეცეპტი თქვენთვის არის. კეფირის ცომით ძალიან ფუმფულა და ნაზი ღვეზელები გამოგივათ და თან სწრაფადაც მოამზადებთ.

პაგაჩა- ეს ყველიანი ღვეზელია, რომელიც ძალიან ჰგავს აჩმას. თუმცა ამ შემთხვევაში ცომის ფირფიტები არ იხარშება.

რჩევა
სხვადასხვა წონის ცომს ყალიბში ამოსასვლელად და გამოსაცხობად სხვადასხვა დრო უნდა, ამიტომ
ეცადეთ ერთნაირები მოამზადოთ.
აჯობებს სამზადისი დღის 1-2 საათზე დაიწყოთ, ღამე უკვე ამოსული ხაში დაგხვდებათ, მოამზადებთ
ცომს და დაისვენებთ. დილისთვის ცომი აფუებული იქნება. გადაიტანთ ყალიბებში, დააცდით კიდევ
აფუებას და საღამოს გამოაცხობთ.

ბედნიერ აღდგომას გისურვებთ!
აღდგომა წარმოუდგენელია სააღდგომო პასქის გარეშე. გთავაზობთ პასქის გემრიელ და გამოცდილ რეცეპტს. მისი მომზადებისას ქიშმიშთან ერთად გამოიყენება ნებისმიერი ჩირი და ცუკატები. შეგვიძლია ასევე მოვრთოთ სხვადასხვა სახის მინანქრით.
გემრიელი, სწრაფი და მარტივი – ეს სიტყვები შესანიშნავად ახასიათებს ამ ფენოვან ღვეზელს. რაც ყველაზე მთავარია, ამ ცომისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ სხვადასხვა გულსართიანი ღვეზელები.

ამის შემდეგ თხელ ლავაშს აღარ შეიძენთ. სულ რათაც 30 წუთში უგემრიელესი 20 ლავაშის ფირფიტა მზად გექნებათ.

პრაღის ქუჩებში უამრავი საცხობი და ჯიხურია, სადაც ამ ფუნთუშას აცხობენ. ტრდელების გარეშე ამ ქალაქის მონახულება თითქმის წარმოუდგენელია.
მათ, ვისაც არ ავიწყდება ამ ნაციონალური ტკბილეულის გემო და სურს, შეიგრძნოს პრაღის არომატი პირდაპირ საკუთარ სახლში, ვთავაზობთ ტრდლოს რეცეპტს.

რჩევა:
ღვეზლის გულსართად ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ლორი, ძეხვი, ტკბილი წიწაკა, ბროკოლი და ა.შ.
რჩევა:

ბარდის ღვეზელი შეგვიძლია ბარდის ნებისმიერი სახეობისგან მოვამზადოთ. ასევე შესაძლებელია დაკონსერვებული და კარგად გადაწურული ბარდის გამოყენებაც, თუმცა შინ მოხარშული მაინც უკეთესია. სანელებლები შეგვიძლია გემოვნებით შევარჩიოთ. გულსართს ორიგინალურ არომატს სძენს ცოტაოდენი ძირა.
ვინც არ მარხულობს ვურჩევთ, რომ ღვეზლის გულსართს ლორი დავუმატოთ. შეიძლება ეს ინგრედიენტი ორნაირად გამოვიყენოთ:
1. 100გ ლორი წვრილად დავჭრათ, მსუბუქად მოვშუშოთ გაცხელებულ ტაფაზე და ბარდის გულსართში ავურიოთ.
2. ცომზე დავფინოთ ლორის თხელი ნაჭრები, ზედ მოვათავსოთ ბარდის გულსართი (როგორც ფოტოზეა ნაჩვენები) და გავახვიოთ ცომში.
ამ საოცრად გემრიელი და სასარგებლო დესერტით არა მხოლოდ დატკბებით, არამედ შეინარჩუნებთ მოხდენილ სხეულს, რადგან ის არ შეიცავს ბევრ კალორიას!

ამ ღვეზელისთვის საჭირო ინგრედიენტები ყველა ოჯახში მოიძებნება. ხოლო მის მოსამზადებლად მხოლოდ 10 წუთი დაგჭირდებათ, შედეგით კი აღფრთოვანდებით.

ეს ცომი 2 კვირა შეგვიძლია მაცივარში გავაჩეროთ. რაც უფრო დიდი ხნით იქნება სიცივეში, მით უფრო ხარისხიანი გამოვა მისგან მომზადებული ღვეზლები და ნამცხვრები. შეგვიძლია გამოვიყენოთ არა მხოლოდ ტკბილი, არამედ ხორცისა და ბოსტნეულის ღვეზლების მოსამზადებლადაც.
მშვენიერი დამატება ძირითადი კერძებისთვის!
გთავაზობთ კიდევ ერთ ვარიაციას თემაზე "ტირამისუ". მიუხედავად იმისა, რომ ტორტი მრავალშრიანია, მისი მომზადება მარტივია.

ჩემი რეცეპტები
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.