ცომეული
ფილო ძალიან თხელი, გამჭვირვალე ცომის ფურცლებია, რომელსაც ხშირად იყენებენ ბერძნულ და თურქულ სამზარეულოში სხვადასხვა დესერტისა თუ ღვეზელის მოსამზადებლად.
რეცეპტი მოგვაწოდა ჩვენი გვერდის მკითხველმა ანასტასია პანაგიოტიდუ-ბოკუჩავამ
ერთხელ თუ სცდით, მომავალშიც აუცილებლად მოამზადებთ ამ შესანიშნავ ცომს. გულში შეგიძლიათ ჩაუდოთ ნებისმიერი ტკბილი ან მარილიანი გულსართი, იქნება ეს ხილი, ბოსტნეული, ყველი, ხორცი, სოსისი თუ ა.შ.
ასეთ ღვეზელებს ფრანგები ხშირად აცხობენ და გულში სხვადასხვა ბოსტნეულს უდებენ. ძალიან გემრიელი და ნოყიერია.
ჩემი რეცეპტები
პოპულარული რეცეპტები
გირჩის მურაბა და მტვერი არაჩვეულებრივი საშუალებაა სუსტი ბრონქების პატრონებისთვის. ამასთანავე აძლიერებს იმუნიტეტს. საქართველოში ბორჯომისა და აბასთუმნის მიდამოებში ხშირად შეხვდებით გასაყიდად გამოტანილ მურაბას და ნაძვის მტვერს. მისი მომზადება რთული არ არის.
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.