გთავაზობთ ქათმის მომზადების კიდევ ერთ შესანიშნავ რეცეპტს ბერძნულად.

ბოზბაში ტრადიციული ქართული კერძია, რომელსაც სარიტუალო დატვირთვა აქვს. მისი მომზადების ორი ვარიანტი არსებობს, გუფთებით და გუფთების გარეშე. კავკასიურ სამზარეულოში ამ სახელწოდების სხვა კერძებიც მოიპოვება, რომლებიც ქართულ ვერსიას არ ჰგავს.
თუ ჯერ არ გაგისინჯავს ინდური სამზარეულო, ზუსტად ის დროა, ეს გააკეთო! გთვაზობთ უგემრიელესი ტრადიციული, ინდური კერძის რეცეპტს, რომელსაც განსაკუთრებით მარხვაზე მყოფნი, ან ვეგეტარიანელები დააფასებენ.

თითებს ჩაიკვნეტთ, ისეთი გემრიელია!

დაჩურჩულ ლობიოს ახალგარჩეულ, ნედლ ლობიოს ეძახიან, რომელიც უფრო ნაზი სტრუქტურისაა და სწრაფად იხარშება.
აივარი - ბალკანური სამზარეულოს კერძია. სერბებიც და ხორვატებიც, მაკედონელებიც კი მას თვის ნაციონალურ კერძად თვლიან.
აივარი - უნივერსალური პროდუქტია: კონსისტენცია და არაორდინარული სტრუქტურა საშუალებას გვაძლევს, გამოვიყენოთ ის, როგორც სოუსი ხორცისთვის, ასევე ბოსტნეულის გარნირად და ბუტერბროდისთვისაც.
აივიარს არ აქვს კანონიკური რეცეპტი, ყველა ოჯახში მას თვისებურად აკეთებენ. სისქეც გემოვნებისამებრ შეგვიძლია მივცეთ: თხელი პიურით დაწყებული სქელი პასტით დამთავრებული. თუმცა ტკბილი წიწაკა რომ ბევრი და ხორციანი უნდა იყოს - ამაზე არავინ დაობს.

ჩემი რეცეპტები
ხელმოწერა
ყოველკვირიანი სიახლეების ელ.ფოსტაზე გამოწერისათვის, გთხოვთ სიახლეებზე ხელმოწერის ფორმა შეავსოთ.