კულინარიული ცნობარი
ხშირად დასმული კითხვები
23/05/2015
აქ ნახავთ პასუხებს კითხვებზე, რომელსაც ყველაზე ხშირად სვამენ ჩვენი გვერდის მკითხველები. მეტი
ზაფრანა - სანელებელი, რომელიც ოქროზე ძვირია
24/02/2015
ზაფრანა (შაფრანი) მსოფლიოში ყველაზე ძვირად ღირებული სანლებელია. მისი 1 კილოგრამის ფასი საშუალოდ 3000$-იდან იწყება და ხარისხისა და წარმომავლობის შესაბამისად იცვლება. ყველაზე იაფფასიანად ირანული ზაფრანა ითვლება, რომლის 1 კილოგრამის ფასი დაახლოებით 1500$. უფრო მაღალ საფასო კატეგორიაში გადის ბერძნული და ინდური, ხოლო ყველაზე ძვირი იტალიური და ესპანური ზაფრანა ღირს. ისინი უფრო მძაფრი და დახვეწილი არომატით გამოირჩევიან. მეტი
ქონდარი - არომატული და სასარგებლო
10/01/2015
არომატულთან ერთად, ქონდარი სასარგებლო მცენარეცაა და სამკურნალოდ გამოიყენება. ის პოპულარული ჯერ კიდევ ძველი ბერძნების, რომაელების და ეგვიპტელების დროს გახლდათ, რომლებიც ქონდარს და მის ზეთს წარმატებით იყენებდნენ მედიცინასა და კულინარიაში.

რა სარგებლობა მოაქვს ქონდარს?

მეტი
შავი საპოტა - ხილი შოკოლადის გემოთი
21/11/2014
ბავშვობაში, როცა მშობლები ხილისა და ბოსტნეულის შეჭმას გვაძალებდნენ, ალბათ ბევრ ჩვენგანს უფიქრია - რა მოხდებოდა ისინიც რომ შოკოლადივით გემრიელი იყოს? არა და ბუნებაში მართლაც არსებობს ხილი შოკოლადის, უფრო სწორად კი შოკოლადის პუდინგის გემოთი. მეტი
ცოტა რამ ჩირის შესახებ
16/10/2014
ვიტამინები, რომლებსაც ხილი და ბოსტნეული შეიცავს, ჭირვეულები არიან. ახალმოკრეფილ ნაყოფში ისინი მრავლადაა, მაგრამ სანამ ხილი დახლებამდე, იქიდან - მაცივრის თაროებამდე, თაროებიდან კი ჩვენს სუფრამდე მიაღწევს, მისი კვებითი ღირებულება რამდენჯერმე მცირდება. საბედნიეროდ, არსებობს ხერხი, რომლითაც ვიტამინებს შევინარჩუნებთ, მეტი
წაბლი - შემოდგომის გემრიელი ნობათი
03/10/2014
შუა შემოდგომიდან ევროპული ქალაქების ქუჩები წაბლის სურნელით ივსება. მას პირდაპირ ქუჩაში წვავენ და იქვე შეგიძლიათ მიირთვათ. მეტი
ცოტა რამ ვაშლის ჩირზე
18/09/2014
ვაშლი სასარგებლოა ყველასთვის, ვისაც კი საკვების გადამუშავებასთან დაკავშირებული პრობლემები აქვს.

ვაშლის ჩირი შეიცავს: მეტი
ზეთი - სასარგებლო და განსხვავებული
27/08/2014
ბევრი ჩვენგანი სალათების შესაკმაზად ზეითუნის ზეთს იყენებს, არა და ის მხოლოდ ერთ-ერთია საკვებად გამოსადეგი და სასარგებლო ზეთების უამრავი სახეობიდან. მეტი
როდის და როგორ უნდა მივირთვათ მსხალი?
30/07/2014
უახლესმა დაკვირვებებმა აჩვენა, რომ მსხალი გაჯერებულია შაქრით, ორგანული მჟავებით, ფერმენტებით, უჯრედისით, C, B1, P, PP ვიტამინებით, A პროვიტამინით, მიკროელემენტებით (მათ შორის - იოდითაც), ნახშირწყლებით. სხვათა შორის, მნიშვნელოვანია ისიც, რომ მსხალი ვაშლზე ტკბილი გვეჩვენება. სინამდვილეში მასში შაქარი გაცილებით ნაკლებია, ვიდრე ვაშლში. მეტი
როდისაა სასარგებლო კარტოფილი და როდის მომწამვლელი?
30/07/2014
ძნელად თუ მოიძებნება ადამიანი, კარტოფილი რომ არ უყვარდეს. ამ ბოსტნეულის გარეშე წარმოუდგენელია არა მარტო ჩვენი რაციონი, არამედ მრავალგვარი მრეწველობაც მეტი
ჩემი რეცეპტები