კულინარიის ისტორიიდან
ცნობილი ლიქიორი ბეილისი - ისტორია და მიღების წესები
20/02/2015
ბეილისი (Baileys) ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული ირლანდიური ლიქიორია, რომლის შემადგენლობაშიც შედის ირლანდიური ვისკი და ნაღები. მასში ალკოჰოლის შემცვვლელობა დაახლოებით 17 % შეადგენს. ეს სასმელი პირველად 1974 წელს გამოჩნდა, როგორც პირველი ნაღების ლიქიორი.
მეტი
თურქული ყავა - სიყვარულით სტამბოლიდან
15/01/2015
ეს ის არის, რასაც ნებისმიერი ტურისტი აუცილებლად აგემოვნებს თურქეთში ჩასვლისას. ეს ისაა, რაც ყველა ტურისტს უყვარდება და სახლში დაბრუნებისას აუცილებლად გამოიყოლებს 1-2 პაკეტს. მის გარეშე წარმოუდგენელია რიგითი თურქისა თუ ქვეყნის სტუმრის ყოველდღიური ყოფა. შევიხედოთ სტამბულში გახსნილ ყავის მუზეუმში და გავიგოთ, როგორ დაიპყრო ყავის არომატმა ოსმალური იმპერია და ევროპა 400 წლის წინ. მეტი
პიტნა - სურნელოვანი და სასარგებლო
09/10/2014
პიტნის სასარგებლო თვისებები უძველესი დროიდანაა ცნობილი. მისი პოპულარობა, სამკურნალო თვისებების გარდა, შესანიშნავი სურნელის დამსახურებაც გახლდათ. მეტი
რა უნდა ვიცოდეთ მარმელადის შესახებ
22/09/2014
მარმელადი განსაკუთრებული ნუგბარია. მიიღება ხილის წვენისა და რბილობისგან შემასქელებლების (ჟელატინის, პექტინის ან აგარ-აგარის) დამატებით. მარმელადს ცალკეც მიირთმევენ და სხვა დესერტებსაც აფორმებენ მისით - კექსს, ნაყინს, ტორტს... მეტი
რა უნდა ვიცოდეთ მარმელადის შესახებ
22/09/2014
მარმელადი განსაკუთრებული ნუგბარია. მიიღება ხილის წვენისა და რბილობისგან შემასქელებლების (ჟელატინის, პექტინის ან აგარ-აგარის) დამატებით. მარმელადს ცალკეც მიირთმევენ და სხვა დესერტებსაც აფორმებენ მისით - კექსს, ნაყინს, ტორტს... მეტი
შარბათი - სულთნების სასმელი
13/09/2014
ახალი ხილი, ჩირეული, ყვავილები, სანელებლები, თაფლი, შაქარი - ეს მცირე ჩამონათვალია იმ უამრავი ინგრედიენტისა თუ მათი შეხამებისა, რაც თურქული შარბათის (Türk Osmanlı şerbeti) სახელით ცნობილი, შესანიშნავი სასმლის დასამზადებლად გამოიყენება.
მეტი
როგორ შეიქმნა ნამცხვარი "ნაპოლეონი"
21/11/2013
საბჭოთა კულინარიაში "ნაპოლეონი" ყველაზე ცნობილი დესერტი იყო. მისი თავდაპირველი ვერსია განსხვავდებოდა მოგვიანებით გავრცელებული რეცეპტისგან და თავად ნამცხვრის შესახებაც საინტერესო მოსაზრებები არსებობს. მეტი
საკე - იაპონური კულტურის საგანძური
15/06/2013
საკეს, იაპონური ბრინჯის ღვინის ისტორია შორეული წარსულიდან მომდინარეობს. ჯერ კიდევ 2000 წლის წინ იაპონელები მას გამოიყენებდნენ ღმერთებისადმი მსხვერპლშეწირვის დროს. მეტი
კონსერვის ქილა და მისი ისტორია
14/06/2013
თითქმის ორი საუკუნის წინ ფრანგმა მზარეულმა ფრანსუა აპერმა ამოხსნა საკვები პროდუქტების დაკონსერვების საიდუმლო. მეტი
კარამელიდან ჩუპა-ჩუპსამდე
07/05/2013
ამერიკელმა რობერტ ჰენრი უინბორნ უელშმა, რომელსაც ბავშვობაში ვუნდერკინდს უწოდებდნენ, მიატოვა სწავლა სამხედრო-საზღვაო აკადემიაში და გახდა ჰარვარდის იურიდიული კოლეჯის მსმენელი, თუმცა ვერ შეეგუა ვერც იქაური სწავლების სტილს და გადაწყვიტა ბიზნესისათვის მოეკიდა ხელი. მეტი
ჩემი რეცეპტები