სიახლეები ბლოგიდან
რა ცვლის საკვების გემოს და როგორ მოქმედებს გარემო რეცეპტორებზე
22/04/2014

აქამდე ითვლებოდა, რომ ადამიანი საკვების გემოს ენაზე განლაგებული გემოს რეცეპტორებით აღიქვამდა. მაგრამ სხვადასხვა ჯგუფების მიერ დამოუკიდებლად ჩატარებული კვლეების შედეგად, აღმოჩნდა, რომ საქმე მხოლოდ რეცეპტორებში არ გახლავთ. ამის შესახებ სტატიას BBC აქვეყნებს.

მეტი
კულინარიული ეშმაკობები, რომელიც ყველამ უნდა იცოდეს
16/04/2014
წვნიანი ლიმონი
თუ გსურთ, რომ ლიმონს მაქსიმალურად ბევრი წვენი გამოსწუროთ, ცოტა ხნით ცხელ წყალში ჩადეთ, შემდეგ მაგიდაზე ხელის გულის დაჭერით გააგორ-გამოაგორეთ. შემდეგ კი გაჭერით და გამოწურეთ.
მეტი
რომელი ყველი რისთვისაა?
06/07/2013
ბაზარზე უამრავი სახეობის ყველი გვხვდება და ყოველი მათგანი ერთმანეთისგან განსხვავდება გემოსა და თვისებების მიხედვით. რომელი მათგანი რაში უნდა გამოვიყენოთ? ამისთვის წაიკითხეთ ჩვენი სტატია. მეტი
ყველაზე სასარგებლო მწვანილეული
26/08/2013

ყველამ ვიცით, რომ მწვანე ფერის ბოსტნეული, მათ შორის კი მწვანილეული და სალათები ძალიან სასარგებლოა და ორგანიზმისთვის საჭირო უამრავ ნივთიერებას შეიცავს. მაგრამ მათ შორისაც არიან ე.წ. ფავორიტები - არომატით ან შემადგენლობით გამორჩეული სახეობები.

მეტი
კვერცხი სილამაზისათვის
27/12/2013
კვერცხი ერთ-ერთი ყველაზე სასარგებლო პროდუქტია, რომელსაც ჩვენი ორგანიზმი თითქმის მთლიანად ითვისებს. ამჯერად მას სხვა კუთხით გაგაცნობთ - თქვენ შეგიძლიათ კვერცხის დახმარებით თმას ახალი სიცოცხლე შესძინოთ. მეტი
რეცეპტების დეტალური ძიება
-
პოპულარული რეცეპტები
ეს გემრიელი "წამალი" ბევრმა თქვენგანმა შეიძლება იცის კიდეც. განსაკუთრებით პოპულარულია ორსულებში - ასაკოვანი ექიმები სწორედ ამ ნარევს ურჩევენ მათ :)  

ეს ნარევი ორგანიზმს უამრავი საჭირო ვიტამინით, მიკროელემენტით, მინერალით ამარაგებს და მის ბრძოლისუნარიანობას ამაღლებს.
ეს ერთგვარი სახელდახელო პიცაა, სწრაფად მზადდება და იდეალურია პიკნიკზე წასაღებად.
სალათა ცეზარის სახელს ზოგჯერ შეცდომით რომის იმპერატორს, ცეზარს უკავშირებენ, სინამდვილეში კი იგი ატარებს ცეზარ კარდინის სახელს, რომელმაც პირველმა მოამზადა ეს ისტორიული სალათა. ეს უგემრიელესი კერძი მსოფლიო კულინარიის საგანძურშია შესული.

გემრიელის ახალი ნომერი
ჟურნალ "გემრიელის" ახალი, სააღდგომო ნომერი უკვე იყიდება! გამოცდილი, მარტივი რეცეპტები ყოველდღიური და სააღდგომო სუფრისთვის.